İZMİR / KARABAĞLAR - Şerif Remzi Ortaokulu

eTwinning Projemiz: Yeteneğimi Oyunlarla Keşfediyorum

Bireyin sosyal, bilişsel ve fiziksel gelişimini sağlayan; bireyin eğlenceli ortamlarda mutluluk düzeyini arttıran, sağlıklı gelişime katkıda bulunup zararlı ve istenmeyen ortamlardan uzaklaştıran, eğitime ve öğretime katkı sağlayan unsurdur spor. Spor yoluyla birey; saygıyı, hoşgörüyü öğrenir ve sorumluluk alma duygusu gelişir. İstenen bu kazanımların öğrenciye aktarılması oyunlar aracılığıyla da olmaktadır. Öğrencilere spor ortamı içinde sağlıklı bir bedene sahip olabileceklerini öğretirken geleneksel oyun türleri ile geçmişte var olan spor kültürünü de öğretmiş olacağız. Katılımcılar oynayarak, eğlenerek öğrenecekler. Katılımcı gruplardaki öğrencilerin sportif eğitsel oyunlar eşliğinde farklı ülkelerin de spor kültürünü öğrenmesi amaçlanmaktadır. Bilişim teknolojilerinin kullanımının geliştirilmesi, yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi ve yeni oyun fikirlerinin ortaya çıkması/çıkarılması amaçlanmıştır.

Proje sonunda uygulanan eğitsel oyunlar bir kitap içeriğinde toplanacaktır.

29-11-2021

Yayın: 29.11.2021 - Güncelleme: 29.11.2021 17:51 - Görüntülenme: 283